Productie, logistiek en inkoop – april 2024

30 april 2024

Trends in farmaceutische productie
PMMI laat in een infographic (553 kB) trends zien op het gebied van farmaceutische productie. Te midden van de verwachte groei staat de farmaceutische industrie voor kansen en uitdagingen om aan de eisen van de markt te voldoen. Flexibele, eenvoudige machines met snelle omschakeling is de belangrijkste verbetering waar eindgebruikers om vragen. Respondenten zien een gebrek aan bekwame/kundige automatiseringsmedewerkers (48%) en lijnonderbrekingen en downtime (45%) als een belemmering voor automatisering.

Kunstmatige intelligentie (AI)
Rockwell Automation heeft zijn 9e jaarlijkse "State of Smart Manufacturing Report" gepubliceerd. Uit dit rapport komen drie belangrijke trends naar voren: de AI-revolutie is gearriveerd voor de productiesector, technologie wordt ingezet om het personeel ‘superkrachten’ te geven en het wordt steeds belangrijker om veerkracht op te bouwen in de bedrijfsvoering. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens onderzoek van Gartner investeren de best presterende supply chain-organisaties meer dan twee keer zo veel in kunstmatige intelligentie en machine learning om hun processen te optimaliseren dan minder presterende bedrijven. Uit het onderzoek blijkt ook dat de beste supply chain-organisaties productiviteit, in plaats van efficiëntie of kostenbesparingen, als hun belangrijkste focus gebruiken om het bedrijfsmomentum de komende drie jaar vast te houden.
Volgens onderzoek van The Hackett Group heeft het verbeteren van kostenreductie de hoogste prioriteit voor inkoopmanagers, nu bedrijven zich zorgen maken over hun vermogen om inkomsten te blijven genereren, hoge rentetarieven, angst voor een recessie en het potentieel voor tekorten aan arbeidskrachten en vaardigheden. Inkoopmanagers zijn ook actief aan het evalueren hoe generatieve AI hen kan helpen om zowel de efficiëntie als de effectiviteit in een reeks functionele gebieden te verbeteren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Analyse van verpakkingsrecycling in de Chinese expresbezorgingsindustrie
Onderzoekers van Universiti Putra Malaysia hebben de recycling van verpakkingen in de Chinese expresbezorgingsindustrie geanalyseerd. De onderzoeksresultaten tonen dat de recycling van bezorgverpakkingen wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals hoge recyclingkosten en een lage recyclingefficiëntie. Een combinatie van goedkope gestandaardiseerde verpakkingen, samen met milieubewustzijn van de consument en een efficiënt recyclingsysteem, kan de recycling en het hergebruik van deze verpakkingen stimuleren. De studie (212 kB) is gepubliceerd in het International Journal of Business and Technology Management.

Sealen
Voor zijn doctoraal-opdracht aan de Universiteit Twente heeft Rik Waterham op 11 april 2024 een voordracht gehouden getiteld ‘Creating a framework to assist heat sealing technology choice, with the focus on conduction and ultrasonic sealing’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.