Retail en e-commerce – april 2024

30 april 2024

Verpakkingstrends
Mondi heeft een rapport gepubliceerd over de belangrijkste e-commercetrends en de houding van de consument ten opzichte van verpakkingen. Het rapport kijkt naar vier belangrijke gebieden: winkelgedrag van de consument, houding ten opzichte van verpakkingen en uitpakervaringen, percepties en gedrag ten opzichte van recycling en hergebruik en de toekomst van e-commerce-verpakkingen in 2024 en daarna. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Uit onderzoek van PA Consulting naar nieuwe trends in de houding ten opzichte van verpakkingen bij quickservice restaurants in het VK en de VS blijkt dat er een grote kloof gaapt tussen de intentie van consumenten en hun gedrag rond duurzame verpakkingen. Maar liefst 78% kiest niet voor producten met herbruikbare en hervulbare verpakkingen, ondanks dat een vergelijkbaar aantal (80%) vindt dat we allemaal een rol moeten spelen in het verminderen van plastic.
Volgens de Reusable Packaging Association moet de retail niet alleen zorgvuldig de initiële kosten afwegen van het opbouwen van een toeleveringsketen voor hergebruiksystemen of het samenwerken met externe bedrijven die hergebruiksystemen bundelen, maar ook begrijpen wat de impact is op het behalen van de Scope 3 duurzaamheidsdoelstellingen van de retail. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

E-commerce markt
De National Retail Federation voorspelt dat de omzet van de retail in 2024 tussen de 2,5% en 3,5% zal stijgen tot 5,23 biljoen en 5,28 biljoen dollar in de VS.
Volgens onderzoek van Thuiswinkel.org hebben Nederlandse consumenten in 2023 voor €34,7 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. 2022. Opvallend is de online cross-border groei: cross-border bestedingen zijn toegenomen met 13% en het aantal aankopen met 17%. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens onderzoek van DPG Media winkelt 40% van de Nederlanders zo veel mogelijk online. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Ecommerce Europe meldt dat Fevad zijn jaarlijkse onderzoek heeft gepubliceerd over de gemoedstoestand van Franse e-retailers in 2024. Uit de resultaten blijkt dat een kleiner deel van de Franse e-commerce executives (33%) optimistischer is over de toekomst van de markt dan hun Europese tegenhangers (42%). Ze hebben echter meer vertrouwen in hun eigen financiële prestaties.

De toekomst van retail strategieën
De PwC Retail Monitor 2024, een jaarlijks onderzoek onder retailers en consumenten, beschrijft de toekomst van winkelen op basis van vier factoren: ervaring, voorraad, personeel en innovatie. U kan het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
L.E.K. Consulting biedt een specifieke kijk op het gebruik van onafhankelijke verkopers om de digitale handelsstrategie verder te ontwikkelen. Er zijn verschillende digitale routes naar de markt voor business-to-business (B2B) bedrijven, en de specifieke kanalen, klanten en producten die erbij betrokken zijn, kunnen een aanzienlijke impact hebben op de waarde van een bepaalde go-to-market strategie.

EU-ontwikkelroute voor de retail
De Europese Commissie heeft een ontwikkelroute gepubliceerd voor een veerkrachtiger, digitaal en groen ecosysteem voor de retail. Het identificeert uitdagingen en kansen en stelt acties voor om de digitale, groene en vaardigheidstransformatie te ondersteunen en de veerkracht ervan te verbeteren.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.